Pui cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta de pui cu legume o sa va convinga ca se poate manaca gustos si sanatos in orice imprejurari.datorita faptului ca se prepara atat pe aragaz cat si in cuptor ofera preparatului o aroma deosebita.

Ingrediente

    • 2 pui de marime medie
    • 1 kg cartofi
    • 500 gr mazare boabe
    • 200 ml supa clara de pui
    • 50 gr unt
    • sare
    • piper
    • 200 ml vin alb
    • 1kg rosii coapte
    • 1 capatana de usturoi
    • cimbru

Instructiuni de preparare

  1. Puiii se spala sub jet de apa, se taie pe lung in doua, se sareaza si se pipereaza si se baga in frigider pentru cateva minute bune.Ideal ar fi sa stea cel putin 2 ore ca sa se aromatizeze.
  2. Se topeste untul intr-o tigaie in care se prajesc bucatile de pui, pe ambele parti.Cand carea este rumenita se stinge cu vin si cu supa, apoi se adauga usturoiul facut mujdei si cimbru tocat marunt.Se da flacara la mic si se lasa sa fiarba pana scade lichidul scade la jumatate.
  3. Rosiile se spala si se taie rondele.Cand zeama de la carnea de pui a scazut se adauga rondelele de rosii si se baga friptura la cuptor, la foc mic pentru 15 minute.
  4. Intre timp, se inabuse mazarea in unt, se adauga putina apa si putina sare, si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand sosul se leaga.
  5. Cartofii se curata, se spala, se taie pai sau rondele si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.
  6. In momentul servirii se asaza carnea rumena pe un platou, cu rondele de rosii printre ele, iar de jur imprejur de adauga mazarea si catrofii prajiti.Se serveste alaturi o salata de varza alba sau rosie acrita cu zeama de lamaie si ulei de masline.

Recomandari

Mancaruri