- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu smantana este preparatul perfect in zilele cand doriti sa mancati ceva satios si foarte aromat.
Ingrediente
- 1 pui mare (1,5 kg)
- 3 linguri cu unt
- 2 linguri cu faina
- 200 gr smantana
- sare
- 2-3 linguri cu marar tocat
PENTRU MAMALIGA:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati puiul de fulgi, treceti-l intreg prin flacara pentru a se arde puful, goliti de intestine si de maruntaie si spalati in apa rece.I nlaturati ghearele, tartita, varfurile aripilor si capul. Despicati cu lama unui cutit ascutit pieptul pasarii sau decupati aripile, picioarele, spatele si pieptul intreg. Taiati pieptul in bucati potrivit de mari, stergeti carnea cu servetele si rumeniti-o in unt.
- Scoateti carnea cand este gata, puneti faina in untul ramas, amestecati cu lingura de lemn ca sa obtineti o pasta uniforma, subtiati cu un pahar cu apa.
- Puneti carnea sa fiarba in sos 1/4 ora, sarati dupa gust, adaugati smantana si lasati sa fiarba inca 1/4 ora.
- Stingeti focul, presarati marar tocat peste mancare. Faceti o mamaliga obisnuita (mai moale) din apa, malai si sare, pe care o fierbeti 25 min.
- Serviti in farfurii: carne cu sos de smantana si mamaliga calda.