- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul pe pat de orez cu carnati este un preparat aromat, delicios, foarte satios si usor de preparat.
Ingrediente
- 4 carnati picanti semiafumati
- 250 gr orez
- 75 gr unt
- piper negru macinat
- 2 gogosari
- 1 pui
- 750 ml supa de pui
- sare
- cimbru verde si uscat
- 3 linguri ulei de masline
Instructiuni de preparare
- Se curata puiul de pielite, se spala in 3 ape, apoi se lasa sa stea cateva minute in apa clocotita.
- Intre timp, se pregateste orezul, se spala in 2-3 ape si se caleste 3-4 minute in unt. Se aduaga supa de pui si se lasa sa fiarba la foc potrivit, adaugand sare si piper, dupa gust.
- Puiul se portioneaza si se rumeneste in cuptor impreuna cu carnatii, apoi se serveste pe pat de orez, cu cimbru proaspat si feliute de gogosari.