- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul turcesc cu dovleac este un preparat asiatic foarte aromat si pe care il puteti servi chiar si rece, a doua zi.
Ingrediente
- 4 pulpe
- 100 gr unt
- 2 ardei grasi sau kapia
- 200 ml bere neagra
- frunze verzi de salvie
- 500 gr dovleac
- 2 cepe rosii
- 10 gr alune
- scortisoara
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala pulpele, taie-le in jumatate si da-le cu putina sare, iar dovleacul curata-l de coaja si taie-l cubulete.
- Incinge untul intr-o tigaie si caleste in el frunzele de salvie pana incep sa se aureasca. Asaza bucatile de pui intr-o tava, toarna peste ele berea, pune intre ele bucatile de dovleac, fasii de ardei si ceapa rosie taiata julie.
- Peste tot, toarna untul aromat si presara scortisoara. Adauga alunele si da la cuptor 40 de minute, intorcand bucatile de pui pe cealalta parte, la jumatatea intervalului.
- Cand este gata se serveste cald alaturi de o salata de cruditati.