Pulpe de pui cu tocana de legume si laste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pulpele de pui cu tocana de legume si laste este un preparat ardelenesc aromat, gustos si foarta satios.

Ingrediente

    • 5 buc pulpe de pui
    • 100 ml ulei
    • 5 buc ardei gras
    • 1 lingura sare
    • 3 cepe
    • 1 lingurita boia de ardei
    • 500 gr rosii
    • piper macinat

    PENTRU GARNITURA:

    • 500 gr taitei de casa mari, patrati
    • 300 gr  branza de vaci
    • 2 linguri marar tocat
    • 100 gr slanina afumata
    • 250 gr smantana

Instructiuni de preparare

  1. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei incins pana devine sticloasa.
  2. Se indeparteaza pielea de pe pulpe si se taie pe din doua (de la incheietura). Se prajesc apoi cu ceapa pana cand carnea se rumeneste putin pe toate partile. Se sareaza, se pipereaza, se presara boia si apoi se stinge cu putina apa. Se inabusa pulpele in continuare cu putina apa, pana se inmoaie carnea.
  3. Intre timp, ardeii se curata de cotoare, se spala si se taie in patrate mai mari, iar rosiile se taie in cuburi si se adauga in vasul cu carne. Se acopera vasul si se fierbe incet, la foc domol. Dupa gust, se mai poate adauga si boia iute.
  4. Taiteii pentru garnitura se fierb in apa clocotita, cu sare, apoi se scurg si se trec sub un jet de apa rece. Slanina (fara sorici) se taie cubulete si se prajeste, pana se face jumari mititele, apoi se rastoarna (impreuna cu untura topita) peste taitei. Se adauga branza de vaci si se amesteca bine. Se servesc cu smantana si cu marar tocat fin, alaturi de tocana din pulpe de pasare.

Recomandari

Mancaruri