- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varza cu ciolan de porc este o mancare delicioasa si aromata, perfecta atat la mesele alaturi de cei dragi cat si in restul zilelor.
Ingrediente
- 1 kg ciolan de porc
- 500 ml zeama de varza
- 50 ml ulei
- cimbru
- 1 kg varza murata
- 5 rosii
- 1 lingura bulion
- 2 cepe
- piper macinat
- boia dulce
- sare
Instructiuni de preparare
- Ciolanul se curata, se opareste in apa clocotita, se spala, apoi se fierbe in apa rece pana se desprinde de pe os. Carnea se portioneaza, apoi se da cu sare si se inabusa in ulei cu o jumatate de cana de apa calduta. Dupa ce s-a inabusit, se scoate carnea si se pune ceapa tocata marunt, apoi se adauga bulionul, zeama de varza si condimentele, lasandu-se sa fiarba inca 30 de minute.
- Dupa aceea, se pun la loc bucatile de carne, se adauga varza taiata fideluta si se da la cuptor, la foc potrivit, cam o ora, dupa care se adauga rosiile, care, intre timp, au fost oparite cu apa clocotita, curatate si taiate in sferturi. Se mai lasa in cuptor inca 10 minute.