- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rata cu ceapa este un preparat delicios, apetisant, ideal de preparat la mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 rata
- 1/2 lingurita zahar
- 200 ml vin alb
- 200 gr arpagic
- 75 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata rata, se spala, apoi se frige in cuptor, intr-o cratita cu unt si 200 ml vin alb. Se acopera cratita cu un capac, iar din cand in cand se mai stropeste rata cu sosul din tava.
- Arpagicul curatat se fierbe in apa cu sare 20 de minute, apoi se rumeneste in 25 gr unt, se presara zahrul si se baga la cuptor sa se caramelizeze putin.
- Rata cand este gata se asaza pe o farfurie intinsa, mare, asezand de jur imprejur bucatile de arpagic caramelizate.