- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O reteta filipineza autentica, rosiile umplute cu carne de vita constituie un preparat complet, care poate fi servit la ocazii drept fel principal, la fel cu obisnuim noi, romanii, sa servim ardeii umpluti traditionali.
Ingrediente
- 500 gr carne macra de vita
- 1 ou
- 1 felie de paine
- pasta de tomate
- 1 ceapa mare
- patrunjel verde
- 100 gr unt
- rosii
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se trece carnea prin masina de tocat impreuna cu paine inmuiata si stoarsa bine. Se framanta apoi cu mana si se amesteca cu ceapa tocata si cu patrunjelul verde tocat marunt.
- Se pune untul intr-o cratita sa se incalzeasca si se pune carnea, se amesteca bine in unt, apoi se face focul mic si se acopera cratita cu capac. Se mai amesteca din cand in cand cu o lingura ca sa nu se prinda carnea.Carnea isi lasa zeama si fierbe inabusit pana incepe sa se rumeneasca, apoi se ia capacul si se amesteca ca sa se mai rumeneasca putin.
- Se ia carnea de pe foc si cand s-a racorit se adauga oul, sare, piper macinat dupa gust si se umplu rosiile, care se scobesc si se lasa cu gura in jos inainte sa se umple pentru a se scurge toata zeama.
- Se asaza rosiile umplute intr-o cratita, se toarna o ceasca cu apa si 200 gr pasta de tomate si se introduce cratita la cuptor sa fiarba, pana se rumenesc putin, dupa care se poate servi adauga o lingura de smantana.