- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu carne si sos de ciuperci este un preparat care are mare succes daca este servit rece in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 500 gr pulpa de porc
- 500 gr pulpa de vita
- 2 cepe
- 2 oua
- pesmet
- 1 felie de paine
- 100 gr unt
- ciuperci
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata carnea de pielite si se toaca prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata si stoarsa.
- Se toaca ceapa si se caleste usor in 50 gr de unt, apoi se amesteca in carne, se adauga 1 ou intre si un galbenus, sare si piper, apoi se framanta bine.
- Pe un fund de lemn pe care se presara pesmest se asaza carnea in forma de sul, se unge cu albus, apoi se presara pesmet.
- Se asaza rulada intr-o tava, se pun bucatele de unt, se toarna putina apa si se introduce la cuptor.
- Separat se face un sos de ciuperci care se toarna peste rulada in momentul servirii.