- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salaul in sos picant trebuie preparat in zilele cu dezlegare la peste deoarece este o mancare satioasa si plina de vitamine.
Ingrediente
- 1 kg salau
- 300 ml ulei
- 1 telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa
- 1 lingura cu faina
- sare
- 200 ml vin alb
- piper
- foaie de dafin
- 1 lingura cu otet
- patrunjel verde tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata zarzavatul si se taie felii subtiri, apoi se prajeste in ulei si se trece intr-un vas mare.
- Separat se prajeste ceapa tocata marunt in restul de ulei, se lasa pana devine transparenta si se stinge cu vinul alb.
- Se amesteca sosul de ceapa cu legumele. in sosul obtinut se adauga boabe de piper, sare, o foaie de dafin si zarzavatul calit in ulei. Se fierbe la foc mic 1/4 ora, dupa care se adauga pestele curatat, taiat felii groase de 4 cm si sarat putin. Sosul se subtiaza cu apa si o lingura cu otet.
- Dupa 20 minute, pestele se scoate, se asaza pe un platou mare, se acopera cu sos strecurat si se serveste cu cartofi fierti in apa cu sare si stropiti cu ulei proaspat.
- Se presara mancarea cu patrunjel verde tocat fin, se serveste langa paine proaspata si vin alb.