- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmale in foi de vita sunt apetisante si gustoase, mai ales daca in momentul servirii se adauga in farfurie o lingura cu iaurt.
Ingrediente
- 500 gr carne de vaca
- 500 gr carne de porc
- 1 ou
- verdeata tocata
- 1 cartof crud
- 2 cepe mari
- sare
- piper macinat
- 4 rosii decojite sau 2 linguri cu bulion
- 150 gr orez
- 40-50 frunze de vita crude sau murate
Instructiuni de preparare
- Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si 2 cepe mari trecute prin masina.
- Peste amestec se pune bulion sau se taie cateva rosii decojite, se adauga verdeata tocata fin si orezul ales si spalat in mai multe ape.
- Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust si se omogenizeaza. Piperul poate fi inlocuit cu menta pisata.
- Foile de vita se lasa la desarat in apa calda 15 minute, dupa care li se rup coditele si se fac cu ele sarmale.
- Pe fundul unei oale se pun cateva frunze de vita sau cateva felii de rosii, se asaza sarmalele in straturi si se acopera cu o crenguta de leustean si cateva felii de rosii fara pielite. Se umple oala cu apa calda, atat cat sa acopere putin sarmalele, se lasa pe foc mic si se fierb 2 ore.
- Sarmalele se servesc calde, cu smantana deasupra si cu mamaliguta fierbinte.
- Frunza de vita proaspata se opareste cu bors, apoi se foloseste. La fiert se pune apa indoita cu bors; sarmalele trebuie sa fie acrisoare. Daca nu sunt destul de grase, se pune la fiert putin ulei. Sarmalele se pot pastra de pe o zi pe alta.