- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Telina cu morcovi este un preparat pe cat de simplu pe atat de plin de vitamine si minerale.
Ingrediente
- 1 ceapa
- 3 rosii
- 1 lingurita faina
- 2 teline
- 1 morcov
- 50 gr unt
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se rade morcovul de coaja si se taie felioare subtiri, se taie la fel si ceapa si se pun impreuna cu unt intr-o cratita, pe foc mic, sa se inmoaie bine, acoperite cu un capac.
- Cand s-au rumenit, se pun rosiile fara coaja si seminte, taiate in sferturi si se lasa sa fiarba pana scade apa lasata de rosii, apoi se adauga faina, se amesteca, se toarna putina supa sau apa si telinele taiate felioare subtiri.
- Se lasa sa fiarba acoperit pe foc mic, cu sare, piper, pana ce telina este fiarta si scazuta, apoi se poate servi.