Tocana de bame

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana de bame are un gust delicios si mai ales contine multe vitamine.Bamele sunt delicioase si foarte bune in multe cure de slabire sau diete.

Ingrediente

    • 200 gr piept de pui
    • 500 gr rosii
    • 2 cepe
    • 6 linguri ulei
    • 500 gr bame
    • 1 catel de usturoi
    • 250 gr orez basmati
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fierbe bamele 10 minute intr-un litru de apa in care ai adaugat cateva linguri de otet si sare. Scoate-le si spala-le in apa rece pentru a indeparta mucilagiul.
  2. Intr-o tigaie caleste ceapa tocata marunt,usturoiul si pieptul de pui taiat in cubulete. Stinge cu rosiile curatate de coaja si tocate marunt. Adauga sare si piper si lasa sa fiarba la foc mediu circa 15 minute, Pune si bamele si baga cratita la cuptor alte 15 minute, pentru ca tocanita sa fie mai gustoasa.
  3. Intr-o craticioara, pregateste garnitura:pune orezul la fiert in 700 ml de apa cu sare.Lasa la foc mic pana se leaga, apoi se serveste ca garnitura la tocanita de legume.

Recomandari

Mancaruri