Tocanita cu calamari

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cu tocanita cu calmar pregătiti un fel de mancare gustoas care trebuie să fie o alternativă viabilă la peste prajit. Încercaţi această reţetă rapidă şi uşoară daca doriti sa mancati un preparat exotic si delicios.

Ingrediente

    • 500 gr calamari
    • 2 catei de usturoi
    • 3 linguri ulei
    • 400 gr rosii decojite
    • 100  ml vin alb
    • o legatura patrunjel verde
    • sarehttp://www.retetadeazi.ro/?a=add&o=reteta_culinara
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se curata calamarul, apoi glisaÅ£i lama de cuÅ£it în buzunarul fiecarui calamar ÅŸi tăiati lateral pentru a deschide. Daca calamarii sunt mari se pot taia fasii de marime medie. Se spala bucatile de calamar sub jet de apa rece, apoi se lasa sa se scurga.
  2. Se pune uleiul intr-o tigaie in care se caleste usturoiul taiat felii. Cand usturoiul incepe sa se rumeneasca se adauga bucatile de calamar care se calesc 5-6 minute impreuna cu usturoiul. Se stinge cu  100 ml de vin alb, iar cand vinul s-a evaporat se adauga rosiile decojite, amestecand totul pentru a nu se lipi.Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic 10-15 minute pana cand sosul se ingroasa.
  3. Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca 20 de minute inainte de a fi servita, adaugand patrunjelul verde tocat fin.

Recomandari

Mancaruri