- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cu tocanita cu calmar pregătiti un fel de mancare gustoas care trebuie să fie o alternativă viabilă la peste prajit. Încercaţi această reţetă rapidă şi uşoară daca doriti sa mancati un preparat exotic si delicios.
Ingrediente
- 500 gr calamari
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 400 gr rosii decojite
- 100 ml vin alb
- o legatura patrunjel verde
- sarehttp://www.retetadeazi.ro/?a=add&o=reteta_culinara
- piper
Instructiuni de preparare
-
Se curata calamarul, apoi glisaÅ£i lama de cuÅ£it în buzunarul fiecarui calamar ÅŸi tăiati lateral pentru a deschide. Daca calamarii sunt mari se pot taia fasii de marime medie. Se spala bucatile de calamar sub jet de apa rece, apoi se lasa sa se scurga.
- Se pune uleiul intr-o tigaie in care se caleste usturoiul taiat felii. Cand usturoiul incepe sa se rumeneasca se adauga bucatile de calamar care se calesc 5-6 minute impreuna cu usturoiul. Se stinge cu 100 ml de vin alb, iar cand vinul s-a evaporat se adauga rosiile decojite, amestecand totul pentru a nu se lipi.Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic 10-15 minute pana cand sosul se ingroasa.
- Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca 20 de minute inainte de a fi servita, adaugand patrunjelul verde tocat fin.