- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocanita de vitel este o mancare foarte gustoasa si aromate, fiind in acelasi timp si un preparat ditetic si satios.
Ingrediente
- 2 antricoate de vitel
- 2 linguri cu bulion
- 1 foaie de dafin
- 150 gr mazare congelata
- piper negru macinat
- 5 cepe
- 400 rg rosii in bulion
- 1 morcov
- 150 gr fasole verde congelata
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Toaca marunt ceapa si pune-o la calit in doua linguri cu ulei si putina sare. Cand s-a inmuiat putin, adauga carnea taiata bucati potrivite si lasa pana carnea isi schimba culoarea, adauga apa cat sa acopere carnea, pune morcovul taiat in rondele si piper macinat, dupa gust.
- Lasa pe foc mic pana cand carnea etse fiarta, adaugand din cand in cand apa sau supa de carne. Cand carnea este frageda, adauga bulionul, foaia de dafin si rosiile in bulion. Amesteca si lasa pe foc 15-20 de minute.
- Separat, opareste mazarea si fasolea verde pastai, pune-le in apa cu gheatza ca sa isi pastreze culoarea, apoi adauga-le in cratita cu tocana cand aceasta este aproape gata.
- Tocanita de vitel se serveste calda alaturi de o salata de muraturi si de o felie de paine neagra.