- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste chifle umplute nu sunt doar foarte usor de preparat, dar sunt si foarte aromate si gustoasa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 lingurita praf de copt
- 60 ml apa calduta
- 130 gr faina alba
- 2 linguri margarina
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ceapa
- 3 cartofi
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 35 minute
- Pentru aluat, amesteca intr-un vas ingredientele uscate:praful de copt, faina si sarea. Adauga margarina si amesteca cu degetele pana cand se formeaza firimituri, apoi adauga apa. La inceput aluatul va fi lipicios, iar dupa 3-4 minute de framantat devine moale si fin. Acopera aluatul cu foile si baga-l la frigider cel putin o ora.
- Pentru umplutura, curata si taie cartofii in cubulete si fierbe-i in apa cu sare. Separat, caleste ceapa tocata in putin ulei incins, pana devine aurie. Scurge legumele, pune-le impreuna intr-un castron si piseaza-le marunt, adaugand sare, zahar si piper macinat.
- Intinde o foaie de aluat subtire si asaza umplutura de la un capat la altul sub forma de sul, acoperind umplutura cu o parte de aluat si ruland cu atentie.
- Taie felii de 2,5 cm latime si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele. Trage usor de marginile aluatului, unindu-le in centru, apoi baga tava la cuptor, la foc moderat, pentru 35 de minute, pana cand chiflele devin aurii.