- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta origina din Cuba este delicioasa.Puteti prepara gogosile cu o zi inainte si sa le consumati reci, gustul este mult mai intens!
Ingrediente
- 500 gr de morcovi
- 4 cepe mari
- 2 legaturi de patrunjel verde
- o legatura de tarhon
- 300 gr de cascaval
- 500 gr de faina
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- zeama de la o lamaie
- apa
- sare si piper
- boia de ardei
- cimbru
Instructiuni de preparare
- Iei morcovul il cureti de coaja si il speli bine, dupa care il dai pe razatoarea mica. Ceapa o cureti si o tai marunt, toci fin patrunjelul verde si tarhonul,razi cascavalul.
- Pui faina intr-un castron peste care adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Apoi pui morcovul ras, ceapa tocata, verdeturile, cascavalul, sare si piper, boiaua de ardei, cimbrul si ameste ci bine compozitia pana ce capata consistenta unei smantani groase, dar nu trebuie sa cada din lingura.
- Pui o tigaie pe foc in care pui ulei pentru prajit. Cand uleiul este incins iei cu lingura din compozitie si pui in tigaie gogosele sa se prajeasca. Lasi cateva minute pana se rumenesc si capata o crusta dupa care le intorci pe cealalta parte.
- Gogoselele se servesc calde sau reci in loc de gustare sau ca aperitiv.