- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
"Pelimeni" este o reteta traditionala ruseasca. Acest produs poate fi intilnit in lista de meniu ale celor mai mici cafenele din Russia si pana in meniurile celor mai sofisticate restaurante.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 50 gr de dovleac
- 2 morcovi
- o buc sfecla rosie de marime medie
- un ou
- 250 gr faina
- sare
- o foaie de dafin
PENTRU UMPLUTURA:
- o ceapa mare
- sare 2 catei de usturoi
- 2 oua
- un piept pe pui dezosat
- condimente pentru pui
Instructiuni de preparare
- Intr-un caston mare dai pe razatoare morcovul, dovleacul si sfecla rosie apoi adaugi oul, putina sare si omogenizezi compozitia. Adaugi faina si framanti bine aluatul pana capata o textura neteda si nelipicioasa. Daca mai e nevoie mai adaugi putina faina.
- Pentru umplutura toci carnea, ceapa, apoi adaugi oul, sare si condimente si amesteci.
- Din aluatul preparat intinzi o foaie nu foarte groasa, apoi cu ajutorul unui pahar decupezi cercuri. Cu o lingurita pui umplutura in fiecare cerc mai spre margine. Acoperi cu cealalta parte si lipesti marginile, apoi apropii cele 2 colturi.
- Intr-o oala mare pui la fiert apa cu sare piper si o foaie de dafin. Cand apa fierbe pui pelimenii in apa si ii lasi 10 minute.
- Cand sunt gata ii scoti pe un platou si ii servesti cu smantana si cascaval ras.