- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceti taitei au marele avantaj ca poti face mai multi o data si se pastreaza timp de 3 luni. Sunt solutia ideala cand nu stii ce sa prepari,i pui la fiert in apa si sunt gata de a fi mancati.
Ingrediente
- 1 kg de faina alba
- 12 oua
- sare
Instructiuni de preparare
- Pui ouale intr-un vas si le amesteci bine,ca la omleta cu putina sare. Adaugi faina si amesteci continuu dupa care pui aluatul pe o planseta si il framanti pana cand nu se mai lipeste de mana.
- Rulezi aluatul sub forma de rulada si il tai felii de grosimea unui deget.
- Din fiecare felie rezultata intinzi cu ajutotul unui sucitor, o foaie foarte subtire si le lasi sa se usuce timp de 30 minute fiecare.
- Dupa cele 30 minute iei fiecare foaie o rulezi cu atentie sa nu se rupa si tai taitei de grosimea pe care o doresti.
- Dupa ce ai facut taitei din fiecare foaie ii lasi sa se usuce pe coli mari de hartie timp de o noapte, dupa care ii poti prepara cum doresti.