- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Colacul de Paste cu nuci este un preparat specific sarbatorilor de Paste, foarte gustos si aromat.
Ingrediente
- 750 gr faina
- 42 gr drojdie
- 100 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 375 ml lapte dulce
- 2 oua
- 2 galbenusuri
- 100 gr unt
- 80 gr stafide
- 40 gr nuci taiate
- coaja rasa de lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina intr-un castron, la mijlocul ei se face o adancitura in care se pune drojdia zdrobita, 1 lingura de zahar si 100 ml iapte caldut. Se amesteca cu putina faina de pe margini, se acopera si se lasa sa creasca 10 minute.
- Se adauga in castron zaharul, zaharul vanilat, restul de lapte caldut, oua la temperatura camerei, un praf de sare si coaja de lamaie rasa. Se framanta, se acopera si se lasa sa creasca 30 de minute, pana se dubleaza volumul. Se adauga stafidele, se modeleaza 3 rulouri lungi de 50 de cm.
- Se impletesc sub forma de coada, se rasucesc in forma de colac si se asaza intr-o tava unsa. Se lasa sa mai creasca timp de 20 de minute. Se unge cu ou batut, se presara cu nucile taiate si se coace 40 de minute.