- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu nuci este un desert aramnesc specifc sarbatorilor traditionale.
Ingrediente
- 4 oua
- 2 albusuri
- 50 gr faina
- 100 gr unt
- 175 gr miez de nuca
- 6 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 picaturi esenta de vanilie
- 1 lingura de rom
- unt pentru uns tava
- miez de nuca si zahar pudra pentru finisaj
Instructiuni de preparare
- Se taie nucile mai grosier. Intr-un castron, se amesteca ouale intregi cu zaharul si se incorporeaza faina amestecata cu zaharul vanilat. Se topeste untul si se toarna in compozifia de mai sus, dupa care se adauga nucile taiate, esenta de vanilie si romul, amestecandu-se bine. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza cu grija in amestecul pregatit.
- Se toarna totul intr-o forma unsa putin cu unt si se coace in cuptorul preincalzit, la 200°C, timp de 20 de minute. Se scoate din forma dupa ce se raceste, se presara cateva bucati de nuca si zahar pudra.