Baclava cu fructe uscate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Baclavaua cu fructe uscate trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa, aromata si dulce.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de placinta
    • 200 gr smochine
    • 200 gr fructe de goji
    • 2 linguri apa de flori de portocal
    • 100 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. In apa calda se pun fructele de goji si se lasa 30 de minute sa se hidrateze.
  2. Intre timp,  se pregatesc foile care se impart in doua. In tava de copt se asaza un prim strat de foi care se ung cu unt topit intre ele, la fiecare 2-3 foi.
  3. Fructele de goji si smochinele se trec prin masina de tocat si, apoi, pasta de fructe se umezeste cu 2 linguri de apa de flori de portocal.
  4. Deasupra primului strat de foi se repartizeaza umplutura de fructe si se acopera cu al doilea strat de foi care se unge cu unt topit, de asemenea la 2-3 foi, apoi se baga tava la cuptor pentru 20 de minute.

Recomandari

Patiserie