- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Macinicii moldovenesti sunt foarte gustosi si aromati, fiind de cele mai multe ori un desert gustos.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 1 lingurita cu sare
- 200 ml ulei
- 400 ml apa minerala
- drojdie de bere cat o nuca mare
- 300 gr nuca macinata
- 300 gr zahar tos
- 2-3 lingurite cu miere
Instructiuni de preparare
- Se face un amestec omogen din sifon, ulei si sare, se adauga incet faina, se incorporeaza folosind o lingura de lemn. Se inmoaie drojdia cu zahar, se toarna peste aluat, se incorporeaza repede si se lasa la dospit
- Dupa 30 de minute aluatul se framanta cu mana pe planseta infainata si se fac suluri subtiri din care se rasucesc opturi (888) care se pun pe tava aragazului (neunsa) si se coc la foc potrivit 1/3 ora, se intorc si se rumenesc si pe fata. Se face un sirop din 500 ml apa si 200 gr zahar tos care se fierbe 10 minute si se toarna fierbinte in tava si se lasa asa, cu focul stins, cel putin 10 minute.
- In acest timp se subtiaza mierea cu apa calda, se scot macinicii, se trec prin miere, apoi prin nuca macinata si se pun pe platouri mari, departati unii de altii. Se servesc calzi, dar si reci.
- Macinicii din aluat de cozonac se fac in acelasi fel, doar ca nu e nevoie sa fie insiropati.