- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile din aluat de clatite sunt perfect atat ca gustare cat si ca gustare, fiind aromate si usor de preparat.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 2-3 linguri cu vin alb
- drojdie de bere (un cub de 30 g)
- 1 lingura cu zahar
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 lingura cu razatura de lamaie
- 200 ml ulei
- 3-4 linguri cu zahar pudra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati ouale, spargeti-le in farfurie si bateti-le ca pentru omleta. Puneti o cana de faina peste oua, amestecati energic cu lingura de lemn, adaugati lapte ca sa subtiati aluatul.
- Puneti in aluat: razatura de lamaie si drojdia de bere lichefiata cu zahar si sare. Ingrosati aluatul cu restul de faina, subtiati cu laptele ramas. Daca aluatul este prea tare, adaugati putin vin.
- Aluatul trebuie sa curga, incalziti uleiul in tuci pana la temperatura de fierbere, luati aluat cu lingura si lasati gogosile sa se rumeneasca.
- Scoateti pe servetele. Presarati zaharul pudra pe un platou, treceti gogosile prin zahar, puneti-le pe farfurii si serviti-le calde.