- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele frantuzesti trebuie sa le incercati pentru ca sunt delcioase si foarte gustoase.
Ingrediente
- 2 oua
- 12 linguri cu faina
- 750 ml lapte nefiert sau sifon
- 2 mere acrisoare
- 1 lingurita cu razatura de lamaie
- 1/2 lingurita cu sare
- 3-4 linguri cu zahar tos
- 3 linguri cu ulei sau 2 linguri cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati ouale si uscati putin cu servetele de hartie, spargeti intr-un vas emailat sau un castron adanc, amestecati folosind o lingura de lemn. Turnati peste oua 2-3 linguri de faina, omogenizati.
- Puneti peste pasta obtinuta putina sare si razatura de lamaie, subtiati cu lapte turnat cate putin. Amestecul trebuie sa ramana compact. Adaugati alte 2 linguri cu faina, subtiati cu putin lapte.
- Procedati in continuare in acelasi fel pana se termina faina. Subtiati cu laptele ramas, omogenizati batand cu furculita. Curatati merele de coaja, treceti-le pe razatoarea mare, amestecati-le cu aluatul de clatite.
- Ungeti cu grasime o tigaie inox sau teflonata, luati din aluat cu un polonic si faceti clatitele rumenindu-le usor pe ambele parti. Scoateti clatitele pe un platou. Presarati zahar pe fiecare clatita, impaturiti, treceti pe farfurii.
- Serviti desertul cald.