Clatite frantuzesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele frantuzesti trebuie sa le incercati pentru ca sunt delcioase si foarte gustoase.

Ingrediente

    • 2 oua
    • 12 linguri cu faina
    • 750 ml lapte nefiert sau sifon
    • 2 mere acrisoare
    • 1 lingurita cu razatura de lamaie
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 3-4 linguri cu zahar tos
    • 3 linguri cu ulei sau 2 linguri cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati ouale si uscati putin cu servetele de hartie, spargeti intr-un vas emailat sau un castron adanc, amestecati folosind o lingura de lemn. Turnati peste oua 2-3 linguri de faina, omogenizati.
  2. Puneti peste pasta obtinuta putina sare si razatura de lamaie, subtiati cu lapte turnat cate putin. Amestecul trebuie sa ramana compact. Adaugati alte 2 linguri cu faina, subtiati cu putin lapte.
  3. Procedati in continuare in acelasi fel pana se termina faina. Subtiati cu laptele ramas, omogenizati batand cu furculita. Curatati merele de coaja, treceti-le pe razatoarea mare, amestecati-le cu aluatul de clatite.
  4. Ungeti cu grasime o tigaie inox sau teflonata, luati din aluat cu un polonic si faceti clatitele rumenindu-le usor pe ambele parti. Scoateti clatitele pe un platou. Presarati zahar pe fiecare clatita, impaturiti, treceti pe farfurii.
  5. Serviti desertul cald.

Recomandari

Patiserie