- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chec cu lamaie, o reteta rapida si usor de pregatit. Chec-ul cu lamaie este luminos si foarte multi dintre noi preferam sa gustam din el de sarbatori, cum ar fi de Craciun si revelion.
Ingrediente
- 5 oua
- 100 gr unt
- 14 lingurite zahar tos
- sare
- 8 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
- zeama de la jumatate de lamaie
- 1 plic praf de copt
Instructiuni de preparare
- Se bat spuma albusurile de ou cu putina sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul tos,zaharul vanilat si galbenusurile frecate separat cu sare, untul topit si coaja rasa de lamaie.
- Se amesteca bine totul, apoi se incorporeaza, treptat faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
- Se tapeteaza cu unt si faina o forma de chec sau cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul.
- Se baga tava in cuptorul incins, si se coace timp de 40 de minute, la foc mic. Prajitura se scoate din forma in care s-a copt abia dupa ce s-a racit complet. In momentul servirii se stropesc feliile de chec cu mult zahar pudra.