Papanasi fierti muntenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Papanasii fierti muntenesti sunt foarte buni si gustosi, si ii puteti servi atat la desert cat si la micul dejun sau la gustare.

Ingrediente

    • 2 oua
    • 300 gr branza de vaci scursa de zer
    • 3 linguri gris
    • sare
    • 2 linguri unt
    • 1 lingurita faina
    • pesmet cat cuprinde

Instructiuni de preparare

  1. Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine branza de vaci, faina, ouale, grisul si sarea.
  2. Se fac galuste turtite, se gauresc cu degetul, se pun in apa clocotind usor.
  3. Se prajeste pesmetul. Cand papanasii se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba molcom (altfel se sfarima) inca un sfert de ora. Se scurg, se ung cu unt, se tavalesc in pesmet.
  4. Papanasii fierti se servesc cu zahar si smantana.

Recomandari

Patiserie