Clatite cu mere si ricotta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele cu mere si ricotta cu mere si ricotta au o aroma delicioasa de care cu siguranta va veti indragosti si dvs.Desi trebuiesc bagate si la cuptor ele nu isi pierd savoarea.

Ingrediente

    PENTRU CLATITE:

    • 500 ml lapte
    • 50 gr unt
    • 180 gr faina
    • 2 oua

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr branza ricotta
    • 800 gr mere Golden
    • 160 gr unt
    • 2 oua
    • 120 gr stafide
    • 5-6 linguri miere
    • 1/2 lingurita scortisoara

    PENTRU GLAZURA:

    • 100 ml suc de mere
    • 2 linguri zahar pudra


Instructiuni de preparare

  1. Topeste untul, avand grija sa nu se arda. Amesteca bine faina, laptele, ouale si untul topit. Lasa compozitiua sa se odihneasca 30 de minute.
  2. Topeste si incinge unt cat o nuca intr-o tigaie neaderenta si toarna in ea 2-3 linguri de compozitie, rotind tigaia pentru ca aluatul sa se raspandeasca pe toata suprafata. Dupa 1 minute, intoarce clatita si prajeste-o si pe cealalta parte. Repeta operatiunea pana se termina compozitia.
  3. Inmoaie stafidele in apa calduta, curata de coaja si taie merele felii de 0,5 cm grosime. Topeste 50 gr de unt intr-o tigaie, pune merele si presara scortisoara.
  4. Lasa merele pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie. Separat, pune intr-un catsron branza ricotta, 100 gr de unt topit, 2 oua si mierea. Amesteca si incorporeaza merele calite si stafidele stoarse.
  5. Umple foile de clatite cu compozitia de mere si ricotta, pliaza-le din doua in asa fel incat umplutura sa ramana in interior, apoi inca o data pe jumatate. Pune clatitele impaturite intr-un vas termorezistent uns cu unt si coace-le 30 de minute in cuptorul incins.
  6. Prepara glazura amestecand zaharul pudra cu sucul de mere si toarn-o peste clatitele coapte.
  7. Clatitele se servesc caldute impreuna cu un pahar de suc de mere foarte rece.

Recomandari

Patiserie