- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele cu mere si ricotta cu mere si ricotta au o aroma delicioasa de care cu siguranta va veti indragosti si dvs.Desi trebuiesc bagate si la cuptor ele nu isi pierd savoarea.
Ingrediente
PENTRU CLATITE:
- 500 ml lapte
- 50 gr unt
- 180 gr faina
- 2 oua
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr branza ricotta
- 800 gr mere Golden
- 160 gr unt
- 2 oua
- 120 gr stafide
- 5-6 linguri miere
- 1/2 lingurita scortisoara
PENTRU GLAZURA:
- 100 ml suc de mere
- 2 linguri zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Topeste untul, avand grija sa nu se arda. Amesteca bine faina, laptele, ouale si untul topit. Lasa compozitiua sa se odihneasca 30 de minute.
- Topeste si incinge unt cat o nuca intr-o tigaie neaderenta si toarna in ea 2-3 linguri de compozitie, rotind tigaia pentru ca aluatul sa se raspandeasca pe toata suprafata. Dupa 1 minute, intoarce clatita si prajeste-o si pe cealalta parte. Repeta operatiunea pana se termina compozitia.
- Inmoaie stafidele in apa calduta, curata de coaja si taie merele felii de 0,5 cm grosime. Topeste 50 gr de unt intr-o tigaie, pune merele si presara scortisoara.
- Lasa merele pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie. Separat, pune intr-un catsron branza ricotta, 100 gr de unt topit, 2 oua si mierea. Amesteca si incorporeaza merele calite si stafidele stoarse.
- Umple foile de clatite cu compozitia de mere si ricotta, pliaza-le din doua in asa fel incat umplutura sa ramana in interior, apoi inca o data pe jumatate. Pune clatitele impaturite intr-un vas termorezistent uns cu unt si coace-le 30 de minute in cuptorul incins.
- Prepara glazura amestecand zaharul pudra cu sucul de mere si toarn-o peste clatitele coapte.
- Clatitele se servesc caldute impreuna cu un pahar de suc de mere foarte rece.