- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele facute cu unt au caracteristica faptul ca sunt moi cand sunt calde, iar cand se racesc se intaresc putin.
Ingrediente
PENTRU CLATITE:
- 1-2 oua
- 12 linguri cu faina
- 2 linguri cu unt
- 500 ml lapte
- 200 ml apa rece
- razatura de coaja de lamaie sau portocala
- 1/4 lingurita cu sare
PENTRU UMPLUTURA:
- dulceata
- gem
- branza de vaci
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute+1 ora cat sta aluatul la rece
- Spalati ouale, spargeti-le intr-un castron mare sau intr-un vas emailat, bateti-le cu furculita ca pentru omleta si adaugati 3-4 linguri cu faina proaspat cernuta. Subtiati cu putin lapte.
- Procedati la fel pana terminati faina. Adaugati sarea si razatura de lamaie, omogenizati. Subtiati cu apa rece sau sifon, lasati amestecul la rece 1 ora (daca vreti sa aveti clatite pufoase).
- Ungeti tigaia cu unt, turnati un polonic din aluat, lasati clatita sa se rumeneasca usor, apoi desprindeti marginile si intoarceti-o pe partea nerumenita. Strangeti clatitele pe platou mare.
- Dupa ce faceti 2-3 clatite ungeti din nou tigaia cu unt. Lucrati la foc potrivit.
- Intindeti umplutura pe jumatate de clatita (dulceata, gem sau branza de vaci putin indulcita cu zahar sau cu fructe de sezon), rulati si asezati desertul pe platou curat.