Deliciu cu banane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta este o modalitate foarte bună de a utiliza bananele pentru mic dejun delicios sau pentru o gustare le ceai cu prietenii.

Ingrediente

    • 12 felii paine toast
    • 3 linguri unt
    • 3 banane
    • zahar pudra
    • scortisoara

    PENTRU SIROPUL CARAMEL:

    • 4 linguri zahar
    • 200 ml apa

     

Instructiuni de preparare

  1. Se aseaza feliile de paine int-o tava, se stropesc cu untul topit si se dau la cuptor pentru 7-8 minute. Intre timp, se taie bananele rondele, se soteaza in putin unt si se pudreaza cu scortisoara.
  2. Pentru siropul caramel, se caramelizeaza o lingura de zahar, se stinge cu apa si se adauga restul de zahar. Se fierbe la foc mic pana cand sipropul se leaga.
  3. Pe un platou, se pune o felie de paine, se stropeste cu sirop caramel, se pune un strat de banane cu scortisoara,se acopera cu alta felie de paine stropita cu sirop, apoi alt rand de banane iar ultimul nivel este o felie de paine insiropata. Se pudreaza cu zahar si se servesc calde.

Recomandari

Patiserie