- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de chec cu rahat si nuca este varianta ideala cand doriti ceva dulce, de post ..dar totusi nu aveti destul timp la dispozitie.Puteti prepara cantitate mai mare pentru mai multe zile.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 500 gr zahar
- esenta de vanilie
- 2 linguri otet sau zeama de lamaie
- 500 ml apa
- 10 linguri ulei
- coaja rasa de la o portocala
- 100 gr rahat
- 150 gr miez de nuca
- sare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-un castron mai mare coaja de portocala cu uleiul. Se adauga otetul( sau zeama de lamaie), esenta de vanilie, putina sare, apa, zaharul si se omogenizeaza foarte bine cu un tel.
- Se incorporeaza faina cu bicarbonatul, si se adauga miezul de nuca zdrobit fin si rahatul taiat cubulete mici. Se omogenizeaza totul foarte bine.
- Se toarna compozitia in doua tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul incins pentru 45 de minute la foc potrivit. Se scot din tavi, se lasa sa se raceasca complet si dupa aceea se taie felii.Se ot presara cu zahar pudra.