- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friganelelene aduc tot timpul aminte de copilarie. Este foarte placut sa simti aromele demult uitate. Sunt atat de rapide pentru a fi preparate, dar atat de satioase si gustoase. Veti fi uimiti cat de mult le vor placea celor dragi, atat familiei cat si
Ingrediente
- 1 franzela feliata
- 4 oua
- 1 litru lapte dulce
- 5 linguri zahar
- esenta de vanilie
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea friganelelor paine trebuie sa fie veche de 2-3 zile.
- Se dizolva zaharul in lapte si se adauga esenta de vanilie. In alt vas se bat ouale cu putina sare.
- Painea se taie felii de 1 cm gosime, iar fiecare felie se inmoaie, pe rand, in compozitia cu laptele, apoi in cea cu oul batut,pe ambele parti.
- Se prajesc feliile de paine pe ambele parti in ulei incins. Friganelele se pot servi unse cu miere, cu dulceata, cu zahar vanilinat...sau simple.