Friganele

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friganelelene aduc tot timpul aminte de copilarie. Este foarte placut sa simti aromele demult uitate. Sunt atat de rapide pentru a fi preparate, dar atat de satioase si gustoase. Veti fi uimiti cat de mult le vor placea celor dragi, atat familiei cat si

Ingrediente

    • 1 franzela feliata
    • 4 oua
    • 1 litru lapte dulce
    • 5 linguri zahar
    • esenta de vanilie
    • ulei pentru prajit

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea friganelelor paine trebuie sa fie veche de 2-3 zile.
  2. Se dizolva zaharul in lapte si  se adauga esenta de vanilie. In alt vas se bat ouale cu putina sare.
  3. Painea se taie felii de 1 cm gosime, iar fiecare felie se inmoaie, pe rand, in compozitia cu laptele, apoi in cea cu oul batut,pe ambele parti.
  4. Se prajesc feliile de paine pe ambele parti in  ulei incins. Friganelele se pot servi unse cu miere, cu dulceata, cu zahar vanilinat...sau simple.

Recomandari

Patiserie