- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste foi cu lapte sunt nemaipomenit de gustoase, si le puteti servi chiar si a doua zi.
Ingrediente
- 400 gr foi de amidon
- 1 kg zahar
- 3 litri lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- cateva picaturi apa de trandafiri
- 200 gr nuci macinate
PENTRU SERVIT:
- boabe de rodie
- cateva capsune
- 100 gr fistic macinat
- alune crude
Instructiuni de preparare
- Se fierbe laptele, se lasa la racit si se adauga cele doua tipuri de zahar si apa de trandafiri.
- Intr-o tava cu peretii inalti, se asaza 2-3 foi de amidon. Se toarna cateva polonice de lapte dulce si se presara cu nuci macinate
- Se repeta operatiunea pana la terminarea foilor si a laptelui, avand grije ca ultimul strat e pentru decor.
- Se acopera cu folie transparenta si se da la rece pentru 3 ore.Se serveste numai rece, oranata cu boabe de rosie, capsuni, fistic sau alune