- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu rahat trebuie sa il incercati pentru ca este aromat si foarte gustos.
Ingrediente
- 5 oua
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr unt topit
- 400 gr faina
- 1 plic praf de copt
- vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 100 gr rahat
- 100 gr stafide
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana devin o crema. Untul topit si racit se toarna cate putin peste galbenusuri, amestecand mereu. Se adauga praful de copt si apoi faina, putin cate putin.
- Se taie rahatul bucatele si se pune impreuna cu stafidele si coaja rasa de lamaie in compozitie. Se incorporeaza usor, amestecand de sus in jos albusurile batute spuma. Totul se toarna in forma tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute.