- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogoselele cu lapte batut sunt foarte bune si aromate, fiind un desert care ne aduce aminte de anii copilariei.
Ingrediente
- 3 galbenusuri
- 2 linguri zahar tos
- 1 lingura lapte dulce
- coaja rasa de lamaie
- 500 gr faina
- 250 ml lapte batut
- 1 cubulet drojdie proaspata
- 50 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Prepara maiaua din drojdie, lapte dulce si o lingurita de faina, apoi las-o putin la cald.
- Cerne faina, presara coaja de lamaie si zaharul, apoi adauga galbenusurile batute cu sare, maiaua si laptele bautu si framanta un aluat elastic.
- Incalzeste putin untul si adauga-l in aluat, putin cate putin. Lasa aluatul la crescut o ora, apoi intinde din el o foaie potrivit de groasa si decupeaza cercuri cu un pahar dat prin faina. Lasa cercurile din aluat la crescut 30 de minute, apoi prajeste-le in baie de ulei, pe ambele parti pana devin aurii si frumoase.
- Dupa ce s-au rumenit scoate-le pe servete absorbante, pudreaza-le cu zahar, dupa care le poti servi.