- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile cu gem trebuie sa le incercati pentru ca le puteti servi la micul dejun, la desert sau chiar si la gustare.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 2 linguri zahar
- 1 cub drojdie proaspata
- 50 ml ulei
- 250 ml apa calduta
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Drojdia cu zaharul se desfac in putina apa calda si se lasa 10 minute sa creasca. Faina se amesteca cu sarea, i se face un gol la mijloc si se toarna amestecul de drojdie. Se amesteca si apoi se toarna si uleiul, framantand pana ce nu se mai lipeste de vas. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca o ora.
- Din aluat se rup bile, nu mai mari decat o mandarina, care se intind si se asaza in tava de copt. Se pune un strat de gem si apoi se acopera cu al doilea strat de aluat decupat la mijloc cu un pahar.
- Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca. Cand gogosile sunt reci se presara cu zahar pudra si se servesc.