- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasca cu branza si smantana trebuie sa o incercati fie la masa de Paste sau ori de cate ori doriti ceva gustos si aromat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 300 gr faina
- 2 galbenu?uri
- 25 gr drojdie
- 150 ml lapte caldut
- 20 gr zahar
- 30 ml ulei
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr branza grasa
- 1 plic zahar vanilat
- 300 ml smantana grasa
- 1/2 lingurita esenta de rom
- 4 oua
- zeama de la 2 lamai
- 4 linguri gris
- 100 gr stafide
- 100 gr zahar
- coaja rasa de la 1 lamaie
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele cald, se pune o lingura de zahar si doua de faina si se lasa la cald pana creste bine maiaua.
- Faina se cerne intr-un lighean, in mijloc se toarna maiaua, se amesteca putin, apoi, pe rand, se adauga sarea, galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie. Se framanta bine aluatul, pana devine fin si neted, si se lasa la crescut o ora.
Din aluat se opreste o bucatica din care se modeleaza crucea, iar restul se intinde doar pe fundul tavii.
- Pentru umplutura, se amesteca branza cu smantana si se mixeaza cu blederul de mana pentru a scapa de cocoloasele de branza. Astfel se obtine o crema spumoasa, in care se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza.
- Crema de branza obtinuta se toarna peste aluatul din tava, care se da la cuptor la foc moderat. Cand incepe sa se rumeneasca, se monteaza deasupra crucea facuta din aluatul pus deoparte. Pasca este gata cand trece testul scobitorii, moment in care se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.