- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile insiropate sunt delicioase si foarte aromate, numai bune in zielle cand doriti un desert rapid si special.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 1 ou
- 10 gr zahar pudra
- 10 gr drojdie proaspata
- ulei pentru prajit
PENTRU SIROP:
- 500 ml apa
- 500 gr zahar
- 1 lamaie
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas se pun faina, oul, zaharul si drojdia. Se amesteca si se adauga 300 ml apa, apoi se lasa aluatul sa creasca 15 minute, la loc cald.
- Se incinge uleiul si, cu lingura, se iau bucati de aluat care se pun in ulei fierbinte. Cat sunt la prajit, se pot face semne cu dintii unei furculite, apoi se rumenesc si pe cealalta parte si se scot.
- Se fierbe siropul din apa, zahar si sucul de lamaie si, dupa ce fierbe si se raceste, se scufunda gogoselele in sirop.