- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un desert pentru un sfarsit de saptamana.Incearca aceasta reteta daca vrei ceva dulce si usor de preparat.
Ingrediente
- 150 ml suc de portocale
- 80 ml de ulei
- 350 gr de zahar
- 6 oua
- 1 plic de praf de copt
- 500 gr de faina
- coaja rasa de la o portocala
Instructiuni de preparare
- Amesteci intr-un castron mare uleiul, sucul de portocale,galbenusurile de ou si 250 gr de zahar. Amesteci bine compozitia apoi incorporezi faina amestecata cu pliculetul de praf de copt.
- Separat bati spuma albusurile de ou, apoi adaugi restul de zahar si coaja de portocala.
- Amesteci cele doua compozitii iar compozitia rezultata o rastorni intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
- Introduci forma in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius si o lasi la cuptor 40 de minute.
- Checul cand e gata se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.