- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un desert delicios pantru cei mai mofturosi.Este greu de imaginat ca exista cineva caruia sa nu ii placa acest desert cu mere.
Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj
- 3 mere
- 6 linguri zahar
- 2 linguri scortisoara
- zeama de la o jumatate de lamaie
Instructiuni de preparare
- Merele le speli, le tai sferturi, le scoti semintele si le tai felii subtiri. Le pui intr-o cratita,le acoperi cu apa in care adaugi 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si le pui pe aragaz sa de in 2-3 clocote. Dai cratita deoparte, scotii feliile de mar pe un prosop de hartie si le lasi sa se raceasca.
- Foietajul il intinzi si il presari cu restul de zahar amestecat cu scortisoara. Treci cu sucitorul de 2-3 ori peste aluat ca sa se lipeasca bine zaharul. Tai fasii de 2 cm si pe care pui felii de mere usor suprapuse. Rulezi cat mai strans si le asezi in picioare intr-o tava tapetata cu hartie de copt.le coci la foc potrivit timp de 20 minute pana se rumenesc.
- La servire asezi pe o farfurie un trandafir aromat si il ornezi cu frunze proaspete de menta.