- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de clatite bucovinene desi pare complicata gustul lor delicios te poarta pe meleaguri de neuitat,Incarca aceasta reteta si vei fi placut impresionata.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 250 gr faina
- 150 ml apa minerala
- esenta de vanilie
- 1 lingura ulei
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza proaspata de vaci
- 2 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
- esenta de rom
- 100 gr stafide
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 3 linguri zahar
PENTRU SOS:
- 300 gr smantana
- 2 galbenusuri
- sare
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri zahar
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Pentru a prepara aluatul de clatite bati ouale cu sare, adaugi laptele, esenta de vanilie si adaugi faina treptat amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adaugi apa minerala si o lingura de ulei amestecand cu polonicul de jos in sus. Aluatul fiind pregatit coci clatitele intr-o tigaie
- Pentru umplutura pui branza proaspata intr-un castron, adaugi 2 oua, zaharul vanilat, esenta de rom, stafidele inmuiate in prealabil in apa calduta si scurse,scortisoara si zaharul vanilat. Amesteci compozitia pana capata o textura cremoasa si un aspect omogen.
- Pentru sos, freci galbenusurile cu putina sare,adaugand apoi smantana, zaharul vanilat,si zaharul continuind sa amesteci pana zaharul se dizolva complet.
- Dupa ce termini de facut clatitele le umpli pe fiecare in parte cu umplutura cu branza si le rulezi.le asezi intr-o tava unsa cu unt. Deasupra torni sosul de smantana si le bagi in cuptor pentru 20 de minute.
- Le scoti, le presari cu nuca macinata si le mai bagi in cuptor ica 5 minute.