Guguluf cu lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca sunteti in cautarea unei retete e desert un pic mai special ..atunci incercati guguluful cu lamaie.Gustul dulce-acrisor va face caacest desert sa fie printre preferatele dumneavoastra.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 200gr zahar
    • 150 gr unt
    • 1 pic praf de copt
    • 300 gr faina
    • 50 ml cafea preparata neindulcita
    • 1 lamaie
    • 2 linguri mac
    • sare

    PENTRU GLAZURA;

    • 100 gr zahar pudra
    • 3 linguri zeama de lamaie
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Macul se pune la inmuat intr-o cana cu 50 ml cafea. Se bat albusurile spuma tare cu putina sare, apoi se incorporeaza zaharul.Se adauga treptat, galbenusurile batute cu untul topit si racit, zeama si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza macul inmuiat, faina cernuta cu praful de copt, amestecand de jos in sus.Se toarna aluatul intr-o forma de guguluf mai mica, unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, si se introduce la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit.
  2. Se amesteca zeama de lamaie cu zaharul si coaja de lamaie. Se dau intr-un clocot apoi se lasa sa se raceasca. Glazura obtinuta se toarna peste guguluf abia cand acesta este racit complet.

Recomandari

Patiserie