MInichecuri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta delicioasa pentru un desert dupa masa sau pentru o gustare la ceai.Celor mici le vor placea cu siguranta mai ales datorita decorului viu animat.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr zahar pudra
    • 4 linguri nuca macinata
    • 60 gr ciocolata topita
    • 8 oua
    • 250 gr faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU DECOR:

    • 200 gr ciocolata
    • 5 linguri ulei
    • bomboane mici rotunde
    • 200 gr frisca
    • colorant verde

Instructiuni de preparare

  1. Pentru pregatirea blatului topesti ciocolata pe aburi,o lasi sa se raceasca, apoi adaugi, pe rand, zaharul,galbenusurile,faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata sau zdrobita marunt si, la final incorporezi albusurile batute spuma. Cand adaugi albusurile spuma amesteci in compozitie cu o spatula de lemn cu miscari de jos in sus.
  2. Torni compozitia in formie mici de chec unse si tapetate cu hartie de copt si le dai la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu.
  3. Intre timp pregatesti decorul amestecand frisca cu colorant verde si topesti ciocolata cu uleiul.
  4. Dupa ce scoti minichecurile, le acoperi cu ciocolata topita, si decorezi pana cand se intareste cu frisca verde si bombonelele rotunde.

Recomandari

Patiserie