- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasca cu stafide este o reteta specifica pastelui.Avantajul acestei retete este ca nu dureaza mult prepararea ei datorita blatului care este facut din biscuiti.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 250 gr biscuiti fragezi
- 100 gr unt
- 4 linguri zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza proaspata de vaci
- 4 oua
- 4 linguri zahar pudra
- 150 gr stafide aurii
- 2 linguri zeama de portocale
PENTRU DECOR:
- 50 gr ciocolata cu lapte
- 150 gr migdale feliate
Instructiuni de preparare
- Pentru a pregati blatul zdrobesti biscuitii, ii amesteci intr-un castron cu untul moale si zaharul, pana cand aluatul capata o textura densa. Daca este nevoie. poati sa mai adaugi 2-3 biscuiti.
- Azezi compozitia pe fundul unei forme rotunde de tort, unse, si o lasi la rece pana pregatesti umplutura. Pentru aceasta reteta este esential ca forma de tort pe care o folositi sa aibe peretii detasabili.
- Pentru a prepara umplutura freci galbenusurile cu zaharul,adaugi branza dulce, stafidele,si amesteci bine, apoi aromatizezi cu zeama de portocala.Incorporezi albusul, batut spuma tare. Torni compozitia in forma de tort,peste blatul de biscuiti,si o introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute.
- Dupa ce o scoti din cuptor lasi pasca in forma de tort pana se raceste complet,abia atunci cand e rece o poti decora cu ciocolata topita si fulgi de migdale.