Pasca cu stafide

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasca cu stafide este o reteta specifica pastelui.Avantajul acestei retete este ca nu dureaza mult prepararea ei datorita blatului care este facut din biscuiti.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 250 gr biscuiti fragezi
    • 100 gr unt
    • 4 linguri zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr branza proaspata de vaci
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar pudra
    • 150 gr stafide aurii
    • 2 linguri zeama de portocale

    PENTRU DECOR:

    • 50 gr ciocolata cu lapte
    • 150 gr migdale feliate

Instructiuni de preparare

  1. Pentru a pregati blatul zdrobesti biscuitii, ii amesteci intr-un castron cu untul moale si zaharul, pana cand aluatul capata o textura densa. Daca este nevoie. poati sa mai adaugi 2-3 biscuiti.
  2. Azezi compozitia pe fundul unei forme rotunde de tort, unse, si o lasi la rece pana pregatesti umplutura. Pentru aceasta reteta este esential ca forma de tort pe care o folositi sa aibe peretii detasabili.
  3. Pentru a prepara umplutura freci galbenusurile cu zaharul,adaugi branza dulce, stafidele,si amesteci bine, apoi aromatizezi cu zeama de portocala.Incorporezi albusul, batut spuma tare. Torni compozitia in forma de tort,peste blatul de biscuiti,si o introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute.
  4. Dupa ce o scoti din cuptor lasi pasca in forma de tort pana se raceste complet,abia atunci cand e rece o poti decora cu ciocolata topita si fulgi de migdale.

 

Recomandari

Patiserie