- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Kolache este un desert ceh foarte fraged si apetisant, pe care il puteti servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 1,100 kg faina+ 2 linguri
- 100 gr zahara+ 3 linguri
- 200 ml lapte cald
- 100 gr unt
- 200 gr stafide
- 400 gr branza de vaci
- 4 oua
- 100 ml apa calda
- 2 plicuri drojdie uscata
- 1 lingurita sare
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat se pune drojdia la inmuiat in apa calduta. Se pun intr-un castron laptele,100 gr zahar, sarea, untul si 2 cani de faina si se amesteca foarte bine. Se adauga 2 oua batute si drojdia. Se pune deoparte cateva minute, dupa care se pun 700 gr faina si se amesteca bine. Se lasa aluatul sa creasca 1 ora, dupa care se bate de masa de cateva ori (sau cu pumnii) si se mai lasa inca 1 ora.
- Pentru umplutura se bat ouale ramase cu 3 linguri de zahar si cu un praf de sare, se adauga 2 linguri de faina si stafidele si se amesteca, apoi se pune branza de vaci si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
- Se formeaza biie din aluat, cu diametrul de 2-3 cm, se face o adancitura in mijlocul lor si se pune in aceasta din compozitia de branza de vaci. Se asaza pe tava tapetata cu unt si cu faina si se lasa la crescut inca 15 minute. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu spre mare pana cand se rumenesc.