- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Malaiul este o prajitura moldovenesca aromata si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 500 gr malai
- 175 gr faina de grau
- 2 oua
- 175 ml lapte
- 100 gr unt
- 150 ml ulei
- 30 gr drojdie
- 175 gr zahar
- 1 lingurita de sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Cerneti malaiul intr-un castron mai mare si opariti-l cu lapte fierbinte. Lasati sa se raceasca apoi adaugati faina si amestecati repede. Puneti peste amestec untul inmuiat la temperatura camerei si omogenizati cu o lingura de lemn pana cand s-a incorporat.
- Puneti drojdia intr-un castron mic, adaugati 2 linguri cu zahar si o lingurita cu sare, frecati amestecul cu lingura de lemn pana cand se lichefiaza. Rasturnati peste aluatul cu malai. Omogenizati. Separati galbenusurile si amestecati cu 3 linguri de ulei turnat cate putin ca sa obtineti o crema densa. Puneti peste crema zaharul ramas, continuati sa amestecati pana cand nu se mai simt cristalele de zahar, rasturnati crema peste aluat. Adaugati albusurile batute spuma.
- Omogenizati si potriviti aluatul ca sa arate ca o smantana groasa, pe care o turnati in forma unsa cu ulei. Puneti tava in cuptorul cald, lasati 35-40 minute ca sa se rumeneasca. Serviti prajitura calda sau rece, taiata romburi.