- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Melcisorii cu scortisoara sunt deliciosi, aromati si de ce sa nu recunoastem ca se prepara foarte usor.
Ingrediente
- 125 gr drojdie
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 oua
- 500 gr faina
- 150 ml lapte
- sare
- 50 gr unt
- 4 liguri zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ligura scortisoara macinata
- zeama de la o lamaie
- 250 gr miez de nuca macinat si copt
- 3 liguri miere de albine
- 3 batoane de scortisoara
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei impreuna cu restul ingredientelor. Se topeste untul si se amesteca cu uleiul, apoi se lasa sa se racoreasca.
- Separat, se incalzeste laptele. Se zdrobeste drojdia intr-un bol si se amesteca cu laptele caldut si cu o lingura de zahar, apoi se lasa maiaua sa dospeasca cateva minute.
- Se face o gaura in mijloc in faina cernuta si se pun, ouale, zaharul vanilat, restul de zahar, maiaua, laptele, coaja rasa de lamaia si untul amestecat cu uleiul. Se framanta bine si se lasa sa creasca 30 de minute, la temperatura camerei.
- Intre timp, se pregateste umplutura. Se macina nuca si se amesteca cu scortisoara, zeama de lamaie si mierea de albine.
- Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se presara umplutura si se ruleaza strans. Setaie felii potrivite care se asaza in tava de copt tapetata cu hartie de copt, si se baga apoi in cuptor, pana se rumensc frumos.Cand sunt gata, se scot din cuptor si se ung cu miere de albine si se pudreaza cu scortisoara macinata sau cu migdale macinte.