- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Palmierii cu ciuperci sunt deliciosi si foarte gustosi, mai ales daca sunt serviti reci, a doua zi. Compozitia de umplutura poate avea si alte ingrediente in functie de preferinta fiecaruia.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 250 gr branza de vaci
- 250 gr unt moale
- cimbru
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 cutii de ciuperci
- 2 cepe
- 100 gr cascaval
- lapte
- patrunjel verde
- marar verde
- cimbru
- ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, amesteca branza cu untul, putin cimbru, sare, apoi incorporeaza treptat faina cernuta. Framanta 10 minute, pana ce aluatul devine omogen, inveleste-l in folie si lasa-l la rece de seara pana dimineata.
- Pentru umplutura, caleste in putin ulei ceapa tocata marunt. Adauga ciupercile maruntite, adauga sare, piper, acopera cu capac si lasa sa fiarba la foc mic.
- Cand ciupercile s-au inmuiat, da tigaia deoparte si adauga verdeata tocate foarte marunt. Lasa acoperit ca sa amesteca aromele.
- Intinde aluatul intr-o foaie subtire, presara cascavalul ras pe toata suprafata, apoi intinde compozitia de ciuperci cu verdeata.
- Ruleaza foaia dinspre margini spre mijloc. Cu o ata, taie felii de grosimea unui deget si asaza palmierii formati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-i cu lapte si coace-i la foc potrivit 10-15 minute sau pana se rumenesc frumos.