- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Palmierii cu nuca este preparatul ideal pentru o gustare dulce de dupa-amiaza, fiind in acelasi timp si un desert desavarsit!
Ingrediente
- 700 gr aluat foitaj
- 1 lingura rasa cu scortisoara macinata
- 2 oua
- 200 gr miez de nuca
- 3 linguri zahar tos
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca zaharul, scortisoara si miezul de nuca zdrobit. Se intinde putin foaia de aluat si se pune deasupra un strat gros cu amestec de nuca. Se apasa putin cu lingura pentru ca umplutura sa fie compacta, apoi se ruleaza laturile scurte, din fiecare parte, pana la jumatate, avand grija sa nu iasa umplutura.
- Cu un cutit foarte ascutit, dat prin faina ca sa nu se lipeasca, se taie felii groase de 1 cm, care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ouale batute.
- Se baga tava la cuptor pentru 35 de minute, apoi se lasa sa se racoreasca cateva minute,apoi se poate servi.