Pasca cu branza de vaci este o pasca speciala de nelipsit de pe masa de Paste!
Ingrediente
650 gr aluat de cozonac
1 lingura cu unt
1 galbenus
PENTRU UMPLUTURA:
1 kg de branza de vaci
1/2 lingurita cu sare
6 oua
300 gr zahar
1 lingura cu faina
coaja de lamaie
100 gr stafide
2 linguri cu unt
3 linguri cu smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Se prepara umplutura astfel: amesteci branza spuma cu 2 linguri de unt si 2 linguri de smantana. Separat freci galbenusurile cu zaharul, amesteci incet crema astfel obtinuta cu pasta de branza, adaugi coaja de lamaie rasa, stafide spalate bine, sare si albusurile batute spuma.
Amestecul il omogenizezi cu o lingura de lemn, il imparti in doua si treci la pregatirea produsului: ungi o cratita cu peretii inalti cu 1 lingurita de unt cald, presari cu faina, faci un sul impletit din jumatate de cantitate de aluat, asezi in forma de coroana in cratita.In mijlocul cratitei pui o foaie subtire de aluat apoi jumatate din umplutura de branza, ungi aluatul cu galbenus de ou si introduci formele in cuptorul cald, sa se coaca la foc mic 15 minute, si la foc potrivit inca 30 de minute.